THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, September 25, 2010

Dialah Segala-galanya....

Jika ditakdirkan NR terpisah dengan DIA, bermakna NR akan merelakan pemergiannya....DIa segala-galanya tuk NR....jika ini la caranya boleh buat DIA hepi NR akan pergi jauh dari pandangan mata DIA....Ya Allah, KAU berilah hamba-MU ini kekuatan....jangan biarkan airmata ini jatuh tuk kesekian kalinya....dan jangan biarkan hati ini terluka dengan pemergiannya....KAU jauhkan la hatinya daripada hati hamba-MU ini....jika ditakdirkan DIA la yang terakhir, KAU tutup la pintu hati hamba-MU ini...jangan biarkan hati hamba-MU ni terbuka lagi....cukup sakit rasanya seperti ditikam-tikam....KAU berilah hamba-MU ini kekuatan untuk menghadapi hari-hari yang mendatang....AMINNN......

Monday, September 20, 2010

Hepi Sangat-sangat....

Hari ni Nurul hepi sangat....mana taknya semalam (19 September 2010) dating with my luvly DEAR....sebulan berlalu ni ni la first date kami....sampai sekarang masih tersenyum-senyum ni...hehehehe....nampak gayanya Nurul tengah demam angau dh sekarang ni tau......kalau boleh Nurul tak mahu semuanya berakhir cm 2 jak...biar la Nurul merasa kebahagiaan walaupun tuk sementara waktu....Dia la segala-galanya bg Nurul after my family....family must be 1st...remember that...ni la kata-katanya yang Nurul ingat sampai sekarang....thanx to you my DEAR....u owez in my heart....LUV U MY LUVLY DEAR N THANX FOR EVERYTHING....nda sabar lak mo tunggu sabtu ni...hehehehe

Sunday, September 19, 2010

Airmata Mengalir Lagi....

Ntah la Nurul tak tahu kali ke berapa dh airmata ni mengalir....begitu murah sekali kan harga airmata ni....Berapa keras hati Nurul ni bertahan daripada mengalir kan airmata tapi akhirnya mengalir juga hanya kerana rasa sayang dan cinta terhadap seorang INSAN yang digelar KEKASIH.....DIA begitu penting dalam hidup Nurul....hati ni selalu sangat sakit....sakit sebab menyayangi....sakit sebab merindui....sakit sebab mengasihani....dan sakit sebab menyintai....napa Nurul merasai ni semua????sebabnya dalam hati Nurul ada nama DIA terukir kemas terpahat....hanya DIA la yang buat Nurul jadi cam ni....betapa CINTA, KASIH, SAYANG dan RINDUNYA Nurul ngn DIA....Nurul baru jak dapat tau DIA sakit....tanpa Nurul sedar rupanya ada air jernih yang jatuh di pipi Nurul sebaik sahaja Nurul dapat tau....betapa DIA ingin buat Nurul hepi tapi dia tanggung semuanya....Nurul betul-betul rasa bersalah.....Nurul tak tau pa yang akan terjadi sekiranya suatu hari nanti kami berpisah....cam mana la hidup Nurul nanti tanpa dia di sisi....kalau boleh Nurul mahu kongsi segala-galanya...gembira, sedih, sakit dan semuanya bersama....


Maafkan Nurul sekiranya Nurul mengalirkan airmata ni lagi....pa yang Nurul tau DIA adalah segala-galanya bagi Nurul....Nurul sendiri pn tak ingat bila kali trakhir Nurul mengalirkan airmata ni....dan tuk pertama kalinya Nurul menangis sebab DIA....MAAFKAN NURUL.........

Tuesday, September 14, 2010

Maaf kan Diriku...

Hari ni Cik Nurul nak minta maaf kepada "DEAR" yang telah buka pintu hati Cik Nurul kali ni...Cik Nurul tau Cik Nurul banyak buat salah dengan "DEAR"...Cik Nurul sayang kan "DEAR" tapi Cik Nurul betul-betul takut....takut sangat2....im still remember....my "DEAR" owez say yang A dan B tak mungkin dok jauh2 coz A selalu ada dengan B dan B lak tak boleh berjauhan dengan A...A dan B saling berkaitan....kalau A berjauhan dari B macam mana????same like me and my "DEAR"...Cik Nurul betul-betul nak  my "DEAR" selalu ada d sisi Cik Nurul....Cik Nurul tak sanggup berjauhan dengan my "DEAR"....im really-really luv my "DEAR"...please bagi peluang tuk Cik Nurul betul kan semuanya.....

Hanya Padamu..



Hanya Padamu

Artist: Qiara
Hanya pada mu
Ku serahkan segalanya
Kau bertakhta di nurani
Anggun cinta mu abadi
Hanya pada mu
Pertama dan yang terakhir
Pohon cinta ku merendang
Disirami kasih suci

Jiwa ku dipalu gemersik tak terkira
Hampir ku terlena dalam belaian mu
Cinta mu selembut sutera menjadi saksi kasih ku
Tiada dua hanyalah satu kau yang ku cintai
Sekelumit cinta sekurun kerinduan
Ku rempuhi ranjau duka
Membara sehangat api
Terhapus sepi di hati ku
Seulas bibir mu kelu tidak berkata
Namun ada sesuatu
Nurbisa dari mata mu
Terpancar cinta yang sejati
Awan yang berarak saujana membiru
Cerahlah wajah mu di rimba sendu ku
Menjadi hamparan cinta suci

Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya....

Hai my blog reader....ops tiba lak ter'speaking' BI sekejap...hahaha....hari ni raya dah....so saya nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri....Maaf Zahir & Batin...kalau saya ada terkasar bahasa, terpukul or tertumbuk,  terteriak, termarah tanpa sebab n banyak lagi yang "TER" pernah saya buat....saya ingin menyusun 10 jari memohon kemaafan kepada korang semua erk....jangan la simpan dalam hati erk....



Wednesday, September 8, 2010

tensionnyerrr....

Hari ni betul2 tension....tension sangat2....rasa cam mo marah jak 1 hari ni....tapi memeandang kan puasa terpaksa la sabar jak....ntah la cam malas sudah menguasai diri ni.....cukup tak suka kalau ada yang mengungkit n jadikan cite lama sebagai gurauan....mungkin salah saya coz mengingati cite lama tapi bukan tuk buat orang marah atau tak puas hati....kalau tak puas hati cakap la terang2...jangan la sampai mo mengungkit.....bencinya orang cam 2....takpa la buat tak tau jak la....sabar la Cik Nurul....dugaan bulan puasa 2.....pape pn layan lagu2 camp rock final jam 2 lagi best......









Nick Jonas - Introducing Me

I, I’m good at wasting time
I think lyrics need to rhyme
And you’re not asking
But I’m trying to grow a moustache
I eat cheese, but only on pizza, please
And sometimes on a homemade quesadilla
Otherwise it smells like feet to me
And I, I really like it when the moon looks like a toenail
And I love you when you say my name
If you wanna know
Here it goes
Gonna tell you this
The part of me that’ll show if you’re close
Gonna let you see everything
But remember that you asked for it
I’ll try to do my best to impress
But it’s easier to let you take a guess at the rest
But you wanna hear what lives in my brain
My heart, will you ask for it, for your perusing?
At times confusing, slightly amusing
Introducing me
Doo doo, doo doo doo doo to
Doo doo, doo doo doo doo to
La la la la
La la la la la la la la, da
I never trust a dog to watch my food
And I like to use to the word “dude”
As a noun, or an adverb, or an adjective
And I’ve never really been into cars
I like really cool guitars and superheroes
And checks with lots of zeros on ‘em
I love the sound of violins
And making someone smile
If you wanna know
Here it goes
Gonna tell you this
The part of me that’ll show if you’re close
Gonna let you see everything
But remember that you asked for it
I’ll try to do my best to impress
But it’s easier to let you take a guess at the rest
But you wanna hear what lives in my brain
My heart, will you ask for it, for your perusing?
At times confusing, possibly amusing
Introducing me
Well, you probably know more than you ever wanted to
So be careful when you ask next time
So if you wanna know
Here it goes
Gonna tell you this
The part of me that’ll show if you’re close
Gonna let you see everything
But remember that you asked for it
I’ll try to do my best to impress
But it’s easier to let you take a guess at the rest
But you wanna hear what lives in my brain
My heart, will you ask for it, for your perusing?
At times confusing, hopefully amusing
Introducing me
Doo doo, doo doo doo doo to
Doo doo, doo doo doo doo to
Doo doo doo doo
Introducing me

Tuesday, September 7, 2010

Hujan

Wahhh bestnya hari ni....hari ni hujan lagi...fuh sejuk giler ooo....nasib ada bawa baju blazer....tapi walaupun sejuk Cik Nurul rasa cam panas jak tau...napa erk???muka Cik Nurul ni terasa merah jak...napa erk????hahaha malu kot....wakakakakaka...Cik Nurul ni pn tau malu gak ka????mesti la tau malu kan...kalau nda tau malu tu bukan Cik Nurul la namanya...hehehehe....time2 hujan cam ni mesti best kalau dapat main hujan kan...teringat ni zaman kanak2 dulu...asal hujan kuat jak mesti mo main hujan....hahahahaha.....kanak2 la kata kan...ingat g dulu time main hujan tu confom nda ingat sakit...yang penting enjoy....kan best kalau masa tu boleh di putar semula....teringi ni mo jadi cam zaman kanak2 dulu.....zaman yang nda fikir pape pn....yg di fikir kan juz nak main jak...hahahaha....rindunya time tu........ 

tensionnyerrr....

Hari ni betul2 tension....tension sangat2....rasa cam mo marah jak 1 hari ni....tapi memeandang kan puasa terpaksa la sabar jak....ntah la cam malas sudah menguasai diri ni.....cukup tak suka kalau ada yang mengungkit n jadikan cite lama sebagai gurauan....mungkin salah saya coz mengingati cite lama tapi bukan tuk buat orang marah atau tak puas hati....kalau tak puas hati cakap la terang2...jangan la sampai mo mengungkit.....bencinya orang cam 2....takpa la buat tak tau jak la....sabar la Cik Nurul....dugaan bulan puasa 2.....pape pn layan lagu2 camp rock final jam 2 lagi best......











Nick Jonas - Introducing Me

I, I’m good at wasting time
I think lyrics need to rhyme
And you’re not asking
But I’m trying to grow a moustache
I eat cheese, but only on pizza, please
And sometimes on a homemade quesadilla
Otherwise it smells like feet to me
And I, I really like it when the moon looks like a toenail
And I love you when you say my name
If you wanna know
Here it goes
Gonna tell you this
The part of me that’ll show if you’re close
Gonna let you see everything
But remember that you asked for it
I’ll try to do my best to impress
But it’s easier to let you take a guess at the rest
But you wanna hear what lives in my brain
My heart, will you ask for it, for your perusing?
At times confusing, slightly amusing
Introducing me
Doo doo, doo doo doo doo to
Doo doo, doo doo doo doo to
La la la la
La la la la la la la la, da
I never trust a dog to watch my food
And I like to use to the word “dude”
As a noun, or an adverb, or an adjective
And I’ve never really been into cars
I like really cool guitars and superheroes
And checks with lots of zeros on ‘em
I love the sound of violins
And making someone smile
If you wanna know
Here it goes
Gonna tell you this
The part of me that’ll show if you’re close
Gonna let you see everything
But remember that you asked for it
I’ll try to do my best to impress
But it’s easier to let you take a guess at the rest
But you wanna hear what lives in my brain
My heart, will you ask for it, for your perusing?
At times confusing, possibly amusing
Introducing me
Well, you probably know more than you ever wanted to
So be careful when you ask next time
So if you wanna know
Here it goes
Gonna tell you this
The part of me that’ll show if you’re close
Gonna let you see everything
But remember that you asked for it
I’ll try to do my best to impress
But it’s easier to let you take a guess at the rest
But you wanna hear what lives in my brain
My heart, will you ask for it, for your perusing?
At times confusing, hopefully amusing
Introducing me
Doo doo, doo doo doo doo to
Doo doo, doo doo doo doo to
Doo doo doo doo
Introducing me

Monday, September 6, 2010

raya...raya...raya...



Wahhh nda lama g raya kan....tak sabar rasanya nak beraya....tp tahun ni cam takde mood lak nak raya...napa erk????huhuhu....tapi pape hal pun raya tetap raya....tahun ni baju raya 4 pasang jer....tak cam last year baju raya banyak...hehehe...last year ada7 pasang.....last year beraya sakan...tahun ni lak tak tau g nak beraya kat mana...hehehe....tapi bila ingat raya last year warna tema purple sepasang ngan insan tersayang...this year lak blue color tapi takde dah sepasang...huhuhu...tahun ni sendiri2 jak.....sedey ni....pape pun hepi gak la coz sempat sedondon kan....ok lupa kn cite sedey ni....tahun ni simple jak....tak de la berhabis cam last year.....tahun ni kuih raya main beli jak....takde buat coz takde mood nak buat....baju raya dah ada....kasut raya pn ada dah...kuih raya pn ada gak....ermmmm pa g yg xde erk????ha tau dh....duit raya bl ada...rasanya tahun ni dapat banyak g ka duit raya cam last year????hehehehe....hope banyak la duit raya tahun ni.....

Ok la sampai di sini jak dulu erk....kalau ada silap dan salah....terkasar bahasa...termaki yang bukan2...terambil pape barang....termarah tiba2....dan pape jak kesalahan harap maaf kan la erk.....pape hal pn SELAMAT HARI RAYA....MAAF ZAHIR DAN BATIN....

Kad raya ni tuk korang erk...

sahur & berbuka puasa....

Rasanya lama betul tak update blog kn....hehehe...ni nak cite sal juadah berbuka puasa n juadah sahur....hehehehe hepi betul ni....mana taknya, for the 1st time saya masak...hahaha....walaupun simple tp sedap tau...tengok walaupun saya bukan jenis yang suka masuk dapur tapi tu takbermakna saya tak pndai masak tau...time sahur juz masak simple2 jak...masak udang rebus...teringin mo makan yang sup2 ni....time berbuka kelmarin masak nasi goreng.....fuiyo sampai menambah nasi g tau...hahahaha....my mumy tak komen pape...tu bermakna memang sedap la coz tengok dia makan kelmarin nampak cam berselera jak sampai tak terkata pape...hehehehe....bestnyerrrrr....