THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, January 16, 2012

KEK

Ni semua gara-gara kek punya pasal la... Hanya kerana kek c' Kawan marah saya.... Hanya kerana kek c' Kawan tia mau kawan dengan saya... Hanya kerana kek juga la c' Kawan betul-betul mengamuk.... Kek punya pasal la..

Pa la nasib saya ni kan...Disebabkan ayat yang tergantung jak terus saya kena marah... Tia pa la... Mungkin salah saya sebab saya tia dengar betul-betul...

Alahai Kek... Disebabkan kau la kami ada salah faham sikit.... huhuhuhu....



Sad Person,

NURUL

Thursday, January 12, 2012

Kejohanan Sukan Staf UMS

Sebelum saya makin melalut dalam entri ni saya mau ucap Assalamualaikum & Good Monink sebagai pembuka bicara (Skemanya la kan)......


Ya Kejohanan sukan Staf UMS yang selalu diadakan setiap hujung tahun.... Tapi tuk tahun 2011 lak Kejohanan Sukan Staf agak berbeza sedikit di mana diadakan pada awal tahun 2012 yang akan diadakan pada 21 Januari 2012 - 27 Januari 2012....


Start sudah la pemilihan bagi acara-acara sukan... Di sana gak la papan kenyataan penuh dengan iklan-iklan pemilihan.... 


Tahun ini saya tia tau lagi mau ikut sukan apa.... Pagi ini start sudah pemilihan Netball... Rasanya masih boleh g ka arr saya main ini sukan setelah setahun saya rehat akibat kecederaan lutut.... 


Ok la tia tau sudah mau cakap apa.... So Doa kan jak saya ok.... Sampai di sini jak dulu (Kena panggil sudah p tukar baju)...










 Wish Me Luck!!!!




NURUL

Wednesday, January 11, 2012

2012

Hepi New Year... Hehehehe still tak terlambat g kan wish new year....


Ya tahun sudah bertukar dari 2011 ke 2012 tp saya??? ermmmm (sambil berfikir).... Before taip pape i wanna say sory la erk coz terlampau lama tidak menaip & otak pun sudah tia tau mo fikir apa.... (Senyum jak la erk)......


Hope tahun ni much better then before...  N segala keburukan & perkara yang tia bagus tahun lepas dapat di hindar dari terjadi lagi... :)


Yang pastinya segalanya akan diubah... Hanya perlu sedikit masa sahaja tuk mengubah.... Mata sudah terbuka luas... Otak pun sudah dicuci bersih... & Segala yang disimpan daripada saya pn sudah terbongkar kan..... 


Malam New Year adalah malam yang membuat kan saya rasa seperti ditampar laju-laju & terus tersedar daripada mimpi yang panjang.... & malam itu juga menjadi saksi satu pengakuan  jujur dari seseorang yang sangat-sangat la buat hati saya jatuh & terus jatuh & hilang entah ke mana.... 


Bukan semua orang suka dengan perangai kita walaupun hakikatnya memang itu la perangai kita sejak azali lagi kan.... Masih terngiang-ngiang lagi perangai-perangai itu.... Tapi mungkin susah tuk orang baru yang memang tia kenal kita kan.... 


Kadang-kadang terfikir juga kenapa la kita selalu jadi perhatian orang & orang tia puas hati dengan kita kan sedang kan kita tia pernah pun ganggu hidup orang.... & now baru saya faham, bukan senang mau senang kan hati semua orang.... mungkin bagi saya yang sememangnya tia pernah ambik pusing dengan kata-kata orang rasa tertampar sekejap..... Perkataan "AYU" atau lebih dikenali dengan perkataan "KONTROL" pun masih ada lagi yang tia suka kan...
Bagi saya korang suka atau tia memang itu la perangai saya.... Bukan direka-reka seperti segelintir orang yang dengan sengaja tuk meng"KONTROL" kan diri dorang.... 


Saya malas la mau cakap lagi.... Takut nanti ada lak yang terasa (saya la tu).... Hehehehe..... So pape pun yang terjadi nanti saya ingin menyusun 10 jari memohon kemaafan & keterlanjuran saya sepanjang tahun 2011 & tahun-tahun sebelumnya.... 


So i see u in next entri k.. hehehehehe 





Luv U oll,

NURUL

Thursday, January 6, 2011

Kerinduan Terasa

Hari ni rasa tension sangat-sangat..... Keja belum siap satu datang lagi keja lain..... Tapi tak apa..... Semuanya pasti akan siap juga..... Apa yang perlu adalah kesabaran tuk menghadapi semua ini...... Okey ni bukan cerita pasal keja @ work.... Tapi pasal kenangan yang tersangat lah dirindui......

Kenangan yang paling manis mesti akan terus terpahat di hati kan..... Tiba-tiba tergerak lak hati ni tuk mengimbas kembali kenangan itu..... Terasa sangat kerinduan akan kenangan itu.... Kenangan saat pertama kali cuba mengenali hati si Dia..... Bermacam-macam yang dilalui kan...... Rindu tak terhingga..... Bila tengok dan baca kembali saat manis itu terasa macam banyak sangat yang berubah kan....... Kalau lah boleh kembali seperti mula-mula kenal last year adakah akan jadi seperti sekarang??????

Terasa seperti ingin kembali ke saat itu..... Saat bermula dari perkenalan dalam facebook sehingga menimbulkan bibit-bibit rasa "CINTA" dan "SAYANG" sekaligus rasa "RINDU" yang teramat sangat.......

Okey cukup la dulu erk..... Kalau mo luah kan ni sampai besok pun tak habis.... hehehehehehe...... Chow dulu.....

Wednesday, January 5, 2011

Permulaan Sehingga Pertengahan Sebelum Pengakhiran

Episod 1....

Hari ni NR nak kongsi "story" yang kira da best la dalam hidup ni..... "Story" ni tak tau la if orang pernah buat.... hahahaha..... "Story" ni tentang "Permulaan Sehingga Pertengahan" sesi perkenalan dengan Mr. Arwin Daneal @ A'win A. Daneal " Sebelum Pengakhiran"nya...... Cam ni "story"nya...... hehehehe........

Segalanya bermula daripada Facebook..... Hehehehehe.... My old Facebook..... Walaupun tidak seperti orang lain tapi NR rasa hepi sangat-sangat...... Bermula daripada "add as friend" yang NR click dalam Facebook dia.... Orang cakap penantian itu cukup seksa kan tapi NR sabar tunggu sehingga la dia "approve request".... Hahahahahaha...... Dia "approve" pun coz "profile picture" yang dianggap lucu gak la.... belum pernah dibuat dek orang (tak tau la juz cakap2 jak).... Bergambar dekat "tab mandi"..... Dia cakap gambar tu nampak lucu sangat ni.... wakakakakakakaka..... NR sendiri pun tak tau cam mana boleh terfikir mahu bergambar dekat "tab mandi" tu......

Semenjak dia "approve request" dalam Facebook tu, kami selalu komen-komen...... NR selalu kenakan dia..... NR kutuk-kutuk dia dalam facebook..... Dia pun layan jak ni.... Wakakakakaka...... Tak sangka kan begitu cepat sangat masa berlalu, kami jadi semakin rapat...... Makin hari makin rapat..... Masa tu NR rasa macam ada keserasian antara kami....Bila tiada komen sehari, NR rasa cam ada sesuatu yang hilang.... Rasa rindu (ya ka??)...... I think so "lah".... Hahahahahaha......

Setelah sekian lama (walaupun tidak lah lama sangat) Bulan Ramadhan pn tiba..... Sehari sebelum puasa dia inbox (facebook) mo minta nombor fon padahal terang-terang dalam facebook tu ada nombor fon NR..... Tu pun NR boleh lagi "main tarik tali"...... Wakakakakakaka....... Dia minta nombor fon NR dengan selambanya NR cakap ambik jak dalam facebook tu..... Terang-terang sudah nombor fon NR tu kn...... Tapi dia jawab "saya mahu minta dari ko"..... "Gentleman" la kunun.... Kunun dia cakap mo kacau time sahur...... NR pun dengan besar hati bagi la nombor fon NR..... Kami tukar-tukar nombor fon.....



* Bersambung...........



Monday, January 3, 2011

Tahun Baru 2011

Hai pembaca-pembaca blog NR..... Rasanya lama sangat tak update blog ni kan..... Terlalu banyak sudah spider bersarang dalam blog ni..... Hahahahahaha........ 

Okey tuk pembuka kata NR ingin mengucapkan selamat tahun baru tuk korang semua..... I think still belum terlambat kan.... Selamat tinggal tahun 2011 dan welcome 2011.......

Terlalu banyak sangat kenangan sepanjang tahun 2010 kan..... Kenangan manis dan kenangan pahit..... So kita lupakan kenangan pahit sepanjang tahun 2010.... Kenangan manis kita simpan...... Tapi bg NR lak tahun 2010 adalah tahun yang cukup mencabar dalam hidup ni...... Terlalu banyak sangat kenangan pahit berbanding kenangan manis..... Bermula pada bulan Januari 2010 Hingga la Bulan Disember 2010..... Banyak sangat kenangan kn.....

Bagi NR biar lah kenangan itu kekal cam tu jak.... NR tak mahu ingat g kenangan pahit yang banyak NR lalui sepanjang tahun 2010...... N kenangan manis itu akan terus terpahat di hati ni....... Kita tutup buku lama dan buka buku baru....

NR harap tahun 2011 ni merupakan tahun yang menyimpan banyak kenangan manis dalam hidup NR.... Dan NR harap juga tahun 2011 ni akan jadi tahun yang cukup bermakna dalam hidup ni coz tahun 2011 ni NR akan masuk 23 tahun.... Mana tahu kan tahun ni tahun tuk NR berubah status lak..... Hahahahahaha juz joke jer la.....

Okey la NR tak mahu la melalut panjang-panjang coz nanti keja tak siap lak..... Kita jumpa di lain episod k..... bubyeeeee.......... muahhhhxxxxxxxxxxxx.....................

Monday, November 29, 2010

Dugaan

Hidup ni penuh dengan dugaan dan cabaran....setiap orang pasti akan menghadapi dugaan dan cabaran dalam hidup.....begitu juga dalam perhubungan.....macam-macam yang akan dilalui.....dan macam-macam juga halangan yang berada di hadapan kita.......so tempuhi lah dugaan, cabaran dan halangan dengan hati yang terbuka.....